Tuesday, November 2, 2010

komputerku berhantu

Komputerku berhantu!

Bismillahirrahmanirrahim..

Sunyi sangat suasana petang ni, kadang-kadang angin petang membelai lembut, walaupun tak sempat nak lepas “gian” nak main-main kat tempat favourite a.k.a jambatan gantung tapi Alhamdulillah juga dapat main-main dengan Mama and the geng. Taman riang-ria kanak-kanak ribena pun dah lama tak terima kehadiran kakak-kakak ribena ni.

Pernah tengok cerita hantu tak?

kalau yang femes dulu... ju-On .. (macam salah je eja ni)

huhu

pernah dengar tak computer terbuka dengan sendiri atau citer ada “orang” lain chat guna akaun YM kite time tengah tido dan mengaku kenal kawan-kawan kita plak?

ish3 macam-macamlah budak-budak zaman sekarang...

Bila tengok balik tajuk kat atas tadi, rasa macam kelakarlah pulak.

komputerku berhantu”

Betul ke computer Anis berhantu?

dah lama nak citer tentang perkara ni Cuma setiap kali menatap jauh laptop kesayangan, terus cuba tahan nafsu. Takut juga kadang-kadang tu. Sebelum-sebelum ni tak perasan juga tentang hal ni, tapi lama-lama barulah Anis sendiri sedar.. hmmm Kalau sape-sape yang ada penyakit takut tu gi main jauh-jauh, “takut-takut” nanti kena serangan jantung selepas dengar citer ni.

ok...

citernya macam ni...

pada suatu malam tu

##################

korang ni serius ke nak tau?...

aduh, sebenarnya tengah “kemaruk cinta” nak menulis menyebabkan anis menjauhi laptop buat seketika. Rasa macam berhantu je laptop ni. Dulu tak macam ni, huhu... aduhai exam vs menulis...setiap kali tengok laptop macam ada sesuatu je menarik diri ini.. “hantu laptop”....

Maaf ye... tak dapat nak lari dari “kekasih hati” nak menulis juga! hehe..

waaa sangat-sangat lega dapat menulis....

terima kasih kerana sudi membaca luahan hati ini... ^-^

~alhamduillah dah selesai paper Murid dan Alam Belajar~

p/s: huhu sori2 excited sangat dapat menulis.. mana-mana yang tak dapat menerima diri anis yang macam ni... sila padamkan ingatan jangka pendek dalam struktur kognitif anda ye! hehe.. orait! babai~

9.14pm

2.11.2010

M326



5 comments:

Albino said...

bagusla jika suka menulis..berkongsi bahan dan cerita..

aNis hUmaiRa said...

hmmm lagi bagus jika dapat kongsi sesuatu y bermanfaat... bukan sekadar citer kosong mcm ni ^-^

Albino said...

mungkin ia npk kosong pada siapa yg menganggap ianya kosong tp pada yg menganggap ianya bermakna jadi ianya jd bermakna..contohnya sedar akan "kemaruk cinta" terhadap sesuatu yg selalu dilakukan..tp yg bagusnya dapat mengawalnya buat seketika..menahan nafsu menulis utk perkara yg lbh penting(exam)..

aNis hUmaiRa said...

masyaALLAH... melihat apa yang tersirat dalam y tersurat..apa jua y ditulis y pnting sedikit sebanyak bkongsi, y plg pntg tjuan utk sentuh hati pembaca .. biiznillah, insyaALLAH

Albino said...
This comment has been removed by the author.